Verschil tussen Toner en Drum

Iedereen die eigenaar is van een laserprinter is bekend met het vervangen van een tonercartridge. Niet iedereen is zo bekend met de drum. Dus voordat we verder gaan, laten we ze allebei definiëren:

Toner versus Drum
De tonercartridge is de container die het tonerpoeder bevat. De drumeenheid is een elektrisch geladen cilinder die dat tonerpoeder overbrengt op papier om tekst en afbeeldingen te maken.

Beide componenten zijn essentieel voor het maken van een afdruk. Afhankelijk van de printer die u bezit, kunt u gewend zijn om af en toe uw drum te vervangen, of u hebt misschien nog nooit een drum moeten vervangen. Dus, waarom de inconsistentie? Het hangt allemaal af van het ontwerp van uw printer. Een drum kan apart worden vervangen, of met de tonercartridge samen, afhankelijk van de verbruiksbehoeften van uw printer. Laserprinters en hun verbruiksartikelen verschillen per printermodel. Sommige printers hebben alleen de tonercartridge nodig en andere vereisen dat u regelmatig zowel de tonercartridge als de drum vervangt. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw printer om te bepalen welke verbruiksartikelen geschikt zijn voor uw machine.