HP 953, 953XL Cartridge foutmelding

HP heeft onlangs een firmware-update uitgevoerd ~12 april 2019 die betrekking had op printertypes die gebruikmaken van HP 953, en HP 953XL.

Als u de HP 953, 953XL gebruikt en u krijgt een foutmeldingen zoals “probleem met de cartridge”, “incompatibele cartridge”, “verwijder en installeer de cartridges opnieuw”, “cartridges niet correct geïnstalleerd”, enz. weergeven, dan kan het zijn dat de nieuwe HP-firmware op uw printer is geïnstalleerd.

De nieuwe HP-printerfirmwareversie (1910A) blokkeert opnieuw gevulde cartridges als beide onderstaande stappen zijn voltooid:

Firmware-update is geïnstalleerd (als u op ‘Ja’ hebt geklikt) – zie foto boven

Het wordt sterk aangeraden om op ‘Nee’ te klikken wanneer deze melding wordt weergegeven om te voorkomen dat de cartridge wordt geblokkeerd.

U kunt HP Automatic-updates ook permanent uitschakelen via het bedieningspaneel van de printer.

Als de bijgevulde cartridge, of Huismerk cartridge geïnstalleerd wordt na de firmware-update (de cartridges die momenteel in de printer zijn geïnstalleerd, worden niet beïnvloed totdat ze worden vervangen door een nieuwe navulling) kunt u dus bovenstaande problemen krijgen.

 Er is geen eenvoudig proces voor klanten die een inktpatroon bijvullen, of compatible huismerk inktpatronen gebruiken om deze te deactiveren nadat de 1910A-firmware-update voor de printer is geïnstalleerd. Ook is het niet mogelijk om de printer terug te zetten naar de vorige firmwareversie. Als u een PRINTER UPDATE hebt uitgevoerd, zijn alle bijgevulde cartridgechips waarschijnlijk geblokkeerd door de nieuwe firmware-update van HP.

MAAR, er is een workaround oplossing beschikbaar als u een extra / reserve set van HP 953/953XL OEM ORIGINAL inktpatronen heeft

HOE WERKT HET?

Als u een reserveset van HP 953 of 953XL OEM ORIGINAL lege, nieuwe of zelfs gedeeltelijk volle cartridges bij de hand hebt, kunt u de CARTRIDGE SWAP PROCEDURE uitvoeren, waarmee u weer aan de slag kunt met de bijgevulde of Huismerk cartridges.*.

Plaats een ‘zelfde kleur reserve cartridge(s)’ in de printer voor ~25 seconden (d.w.z. HP 953 of 953XL Original leeg of gedeeltelijk vol).

Verwijder de originele 953/953XL-cartridge(s) snel binnen 30 seconden na het plaatsen.

Installeer de bijgevulde of Huismerk HP 953XL-cartridge(s) in de printer.

De printer moet de bijgevulde of Huismerk cartridge accepteren en het afdrukken moet worden hervat. Sommige irritante meldingen kunnen worden weergegeven, zoals “NON-GENUINE CARTRIDGE”, maar deze kunnen bij de printer worden genegeerd/weggeklikt.

*Alleen HP OEM ORIGINAL ORIGINAL inktpatronen (d.w.z. HP 953 standaard of 953 XL nieuwe cartridges gekocht van HP) kunnen worden gebruikt om de printer elke keer opnieuw in te stellen. Het vereist een volledige set originele reservepatronen om een volledige set nagevulde inktpatronen of Huismerk inktpatronen te activeren. U mag GEEN ‘STARTER/SETUP-cartridge’ of een ‘INSTANT INK READY’-cartridge gebruiken. Elke kleur moet worden geactiveerd door een ‘zelfde kleur reservepatroon’ HP ORIGINAL OEM-inktpatroon.

WAARSCHUWING: Als u een ‘lege’ HP OEM ORIGINAL ORIGINAL-cartridge installeert, laat u de lege cartridge maximaal 30 seconden in de printer installeren en verwijder deze dan onmiddellijk. Als de lege cartridge langer dan 1 minuut in de printer blijft zitten, kan er lucht in de ingebouwde printkop worden ingeslikt, wat kan leiden tot een foutmelding ‘lege cartridge’ of ‘cartridge failure’ (…. als dit gebeurt, doe dan gewoon 1 of 2 ‘Printhead Cleans’ uit het menu van de Gereedschaps-/onderhoudsprinter om de foutmelding te wissen).

 Bij welke printers kan de firmware-upgrade van 12 april 2019 problemen opleveren?

HP 953 en HP 953XL Inkt-Series-printermodellen:

HP OfficeJet Pro 7720 Alles-in-één-printer van HP OfficeJet Pro 7720

HP OfficeJet Pro 7730 alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 7730

HP OfficeJet Pro 7740 Alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 7740

HP OfficeJet Pro 8210 alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8210

HP OfficeJet Pro 8216 alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8216

HP OfficeJet Pro 8218 alles-in-één-printer van HP OfficeJet Pro 8218

HP OfficeJet Pro 8700 Alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8700

HP OfficeJet Pro 8710 alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8710

HP OfficeJet Pro 8714 alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8714

HP OfficeJet Pro 8715 Alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8715

HP OfficeJet Pro 8716 alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8716

HP OfficeJet Pro 8717 Alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8717

HP OfficeJet Pro 8718 Alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8718

HP OfficeJet Pro 8719 Alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8719

HP OfficeJet Pro 8720 alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8720

HP OfficeJet Pro 8724 alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8724

HP OfficeJet Pro 8725 alles-in-één-printer van HP OfficeJet Pro 8725

HP OfficeJet Pro 8726 Alles-in-één-printer voor OfficeJet Pro 8726

HP OfficeJet Pro 8727 Alles-in-één-print van HP OfficeJet Pro 8727