Inkjet of Laser

Inkjetprinters hebben inktpatronen nodig, meestal één voor cyaan, magenta, geel en zwart. U kunt afzonderlijke cartridges vervangen als de kleuren uitgeput zijn.

De meeste laserprinters, met name goedkope modellen, printen alleen in zwart. Zodra de zwarte tonercartridge op is, installeert u een nieuwe. Pricier laserunits printen in kleur en vereisen aparte tonercartridges voor verschillende tinten.

Op het niveau van de consument, worden inkjetprinters het meest gebruikt. Dat komt omdat de printers zelf goedkoop zijn, te beginnen bij minder dan €100. Maar per pagina, kunnen de inktkosten u verrassen. Afhankelijk van de vraag of u meestal tekst afdrukt of dat u veel foto’s in de printer gooit, kan een inkjetprint per pagina €0,05 ….. of zelfs €0,75 zijn.

De goedkoopste laserprinters kosten meer dan €100 en printen alleen in monochroom. Kleurenlaserprinters kosten (minstens) twee keer zoveel als hun monochrome neefjes, en in sommige gevallen kan hun toner uiteindelijk zelfs duurder zijn dan inkjet inkt.

Het is de moeite waard om te onthouden dat, hoewel toner in eerste instantie altijd duurder is dan een inktjetcartridge, de tonercartridges langer meegaan als inkt. Als u meestal tekst afdrukt, kunt u niet goedkoper per-pagina printen dan met een laserprinter. Als u een hogere capaciteit tonercartridge installeert, kan de prijs drastisch dalen, tot slechts een paar cent of minder per pagina.

Het aantal prints kan bepalend zijn voor de kosteneffectiviteit van uw keuze in de printer. Als u slechts een paar honderd pagina’s per jaar print, is een inkjet prima. Als u duizenden pagina’s afdrukt, bespaart een laserprinter u echter op de lange termijn veel geld.

Bovendien bepaalt het soort opdrachten dat u afdrukt welk type printer het beste bij uw behoeften past. Als u een all-around printer nodig heeft die beelden, afbeeldingen en tekst maakt, zal een inkjet een solide investering zijn. Ze produceren vrij goede tekstkwaliteit, en fotospecifieke modellen hebben vaak een betere afdrukkwaliteit dan laserprinters, met diepe, rijke tinten op glanzend fotopapier.

Als u voornamelijk tekst afdrukt, is een laserprinter een betere keuze. Deze versies slingeren er pagina’s uit met 20 pagina’s per minuut of sneller (wat twee tot drie keer zo snel is als veel inkjets), en de tekstkwaliteit is scherper en nauwkeuriger dan elke andere inkjet.

Of u nu een inkjetprinter of tonerprinter wilt, zorg ervoor dat u bij elk model dat u overweegt, de beoordelingen van klanten onderzoekt. U zult eindigen met het soort printer dat u nodig hebt zonder uw budget te overschrijden.

Klik hier voor goedkope Inktpatronen

Klik hier voor goedkope Toners